Clicky

 
Transport Online - Duitsland verlengt lockdown, maar scholen en kappers kunnen open

Duitsland verlengt lockdown, maar scholen en kappers kunnen open

Duitsland verlengt lockdown, maar scholen en kappers kunnen open
10-02-2021 20:06 | Coronavirus | auteur ANP

BERLIJN - Duitsland verlengt de coronalockdown tot 7 maart, maar wel met versoepelingen. De scholen kunnen snel weer open, en de kappers vanaf 1 maart. Dat hebben bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien deelstaten besloten.

In Duitsland is een lockdown van kracht die eigenlijk komend weekend zou aflopen, maar nu dus zeker drie weken langer gaat duren. De meeste winkels blijven dicht.

Merkel vindt het, in tegenstelling tot sommige deelstaten, geen goed plan meteen al scholen te openen, melden Duitse media. Maar de deelstaten hebben zelf veel te zeggen over het onderwijs, en enkele deelstaten kondigden al aan de scholen en de kinderopvang zo snel mogelijk weer te openen. Ze willen daarmee de kinderen en hun ouders weer perspectief bieden. Deelstaten zoals Berlijn streven naar een heropening op maandag 22 februari.

Merkel zei dat een derde golf van coronabesmettingen moet worden voorkomen. Die wordt gevreesd door de opmars van besmettelijkere mutaties van het virus.

Verdere versoepelingen, zoals opening van winkels en musea, worden pas mogelijk als het aantal positieve coronatesten per 100.000 inwoners tot onder 35 per week daalt, en daar blijft. Dat is een aanscherping, want tot nu toe was 50 de regel. Merkel en de deelstaten bekijken op 3 maart hoe het er dan voorstaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions