Clicky

 
Transport Online - Ook donderdag dienstregeling met Sprinters en aantal intercity's

Ook donderdag dienstregeling met Sprinters en aantal intercity's

Ook donderdag dienstregeling met Sprinters en aantal intercity's
10-02-2021 17:39 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - NS en ProRail gaan vanwege het strenge winterweer ook donderdag een dienstregeling rijden met Sprinters en een aantal intercity's, meldt de NS woensdag. Volgens het vervoersbedrijf moeten reizigers rekening houden met uitval van treinen als gevolg van storingen.

"Doel is om zoveel mogelijk treinen te rijden om reizigers zo snel en zo betrouwbaar mogelijk op hun bestemming te brengen", aldus de NS.

Het strenge winterweer blijft daarmee invloed houden op het spoor en de dienstregeling. Zondag werd het treinverkeer stilgelegd wegens hevige sneeuwval. In de dagen erna gold een aangepaste dienstregeling. Woensdag reden er ook al voornamelijk Sprinters en enkele intercity's. Treinen en het spoor zijn gevoelig voor winterse temperaturen. Vrieskou en vocht zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen.

Ook waarschuwt de NS ervoor dat treinen voller kunnen zijn dan reizigers gewend zijn, doordat er minder treinen beschikbaar zijn. Dat komt doordat sommige treinen als gevolg van de verstoringen niet op de juiste locatie gebracht konden worden voor onderhoud. Reizigersvereniging Rover had eerder woensdag geklaagd over volle bussen en treinen en noemde dat onveilig, met het oog op het coronavirus.

De NS adviseert reizigers dan ook alleen op reis te gaan als dat noodzakelijk is. Wie toch de trein pakt, wordt geadviseerd kort voor vertrek de actuele reisinformatie te checken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions