Transport Online - Keolis bestelt 22 Volvo 9700 DD bussen bij Volvo Bus

Keolis bestelt 22 Volvo 9700 DD bussen bij Volvo Bus

Keolis bestelt 22 Volvo 9700 DD bussen bij Volvo Bus
10-02-2021 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GÖTEBORG - Keolis heeft 22 nieuwe dubbeldekkers bij Volvo Bus besteld, de Volvo 9700 DD. De touringcars zullen vanaf december 2021 worden ingezet voor expresdiensten tussen Göteborg en Borås.

De 22 nieuwe dubbeldekkers zijn van het Volvo 9700 DD-model, de nieuwste toevoeging aan de reeks touringcars van Volvo Bus met premiumfuncties. Het touringcarmodel, dat in verschillende varianten verkrijgbaar is voor expres- en toeristische diensten, is zeer positief ontvangen in de Scandinavische landen en in Europa. Operators hebben in de eerste plaats de betrouwbaarheid en de mogelijkheid om deze aan te passen geprezen.

“De vraag naar comfortabele, veilige en betrouwbare snelbussen met een hoge capaciteit en productiviteit groeit. Brandstofefficiëntie en de mogelijkheid om hernieuwbare brandstoffen te gebruiken, zoals HVO en RME, worden ook steeds belangrijker voor veel operators. Met ons flexibele assortiment aan producten en diensten kunnen we een complete, hoogwaardige, op maat gemaakte oplossing leveren die uitstekend voldoet aan de behoeften van onze klanten”, zegt Ulf Magnusson, Senior Vice President bij Volvo Bus.

Passagierscomfort was ook een belangrijk criterium bij Keolis 'keuze voor een sneltrein. “Volvo Bus voldoet aan de hoge verwachtingen die zowel wij als onze klanten hebben van modern openbaar vervoer. Dit is een samenwerking waarbij zowel Keolis als Volvo hun uiterste best zullen doen om de komende 10 jaar veilige, stipte en comfortabele reizen tussen Göteborg en Borås aan te bieden ”, zegt Karl Orton, Fleet Director bij Keolis.

De Volvo 9700 DD biedt plaats aan maximaal 96 passagiers. De touringcars zijn voorzien van wifi en elke stoel heeft een usb-poort. Het chassis wordt vervaardigd in de fabriek van Volvo Bus in Borås en de carrosserieën worden gebouwd door Carrus Delta Oy in Finland.

Foto's

 • Plukon
  Plukon
 • Land Transport - Harkema
  Land Transport - Harkema
 • Dikla
  Dikla
 • J.Roeland
  ColdService

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen