Clicky


Jongen (14) aangehouden voor vuurwerkexplosies Lombardijen

Jongen (14) aangehouden voor vuurwerkexplosies Lombardijen
09-02-2021 14:47 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft een zesde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de vuurwerkexplosies in Lombardijen die rond de jaarwisseling voor flinke schade zorgde. De jongen van 14 jaar werd maandagochtend door team parate eenheid in zijn woning in dezelfde wijk gearresteerd, meldt de politie dinsdag.

Het onderzoeksteam richtte zich al op zeven incidenten. Gedurende het onderzoek rees de verdenking dat de brandstichting van een volledig opgetuigde kerstboom, vlakbij een woning aan de Spinozaweg op Oudjaarsavond, mogelijk ook het werk is van de verdachten van de overige incidenten. Dit achtste incident is daarom bij het onderzoek betrokken.

De vier minderjarige jongens die eerder werden aangehouden voor de explosies zitten nog altijd vast. De vijfde, die werd aangehouden voor bedreiging van iemand van wie hij onterecht dacht dat die met de politie sprak, is inmiddels weer heengezonden. De officier van justitie beslist op een later moment over zijn vervolging.

De reeks incidenten met zware vuurwerkbommen tussen Oudejaarsdag en zondag 3 januari hadden een grote impact op de wijk en zorgde voor veel schade die nu, ruim een maand later, nog altijd niet volledig hersteld is.