Transport Online - FNV Transport & Logistiek blijft zich inzetten voor arbeidsomstandigheden vrachtwagenchauffeurs tijdens coronapandemie

FNV Transport & Logistiek blijft zich inzetten voor arbeidsomstandigheden vrachtwagenchauffeurs tijdens coronapandemie

FNV Transport & Logistiek blijft zich inzetten voor arbeidsomstandigheden vrachtwagenchauffeurs tijdens coronapandemie
09-02-2021 14:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Het beroep vrachtwagenchauffeur is door de overheid aangemerkt als essentieel. Thuiswerken is voor chauffeurs natuurlik geen optie. Daarom is FNV Transport & Logistiek continu bezig om te regelen dat chauffeurs hun werk binnen de coronaregels zo goed en zo veilig mogelijk kunnen doen. 

Naast het opstellen van het corona-protocol, is de vakbond ook betrokken geweest bij maatregelen met betrekking tot de quarantaine in het buitenland en de rechtspositie van chauffeurs daarbij. Ook zetten zij zich voor chauffeurs in over zaken als fatsoenlijk sanitair en beschikking over stromend water, de wegrestaurants en de gevolgen van de invoering van de avondklok.

Ministerie luistert niet

"We hebben daarbij te maken met veel partijen: werkgevers, verschillende ministeries en belangenorganisaties. Bijna altijd gaan die overleggen goed. Behalve bij het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Dat heeft weinig oog voor de belangen van vrachtwagenchauffeurs. Ondanks dat we al meerdere malen daar hebben aangekaart dat er een protocol moet komen voor wegrestaurants, blijven we tegen een muur aanlopen", aldus een woordvoerder van FNV Transport & Logistiek.

Ontbijt afhalen

"Toch hebben we weer aandacht gevraagd voor het buiten de cabine nuttigen van koffie en een maaltijd. Mogelijk dat het slechte weer helpt. We hebben ook aangegeven dat het nog nijpender wordt als chauffeurs in de vrieskou in de cabine moeten verblijven. Men beraadt zich nu over de mogelijkheden. Nu de avondklok is verlengd tot 2 maart, kunnen chauffeurs het ontbijt bij de benzinestations vanaf  04.30 uur afhalen. Daarnaast geeft het ministerie vanaf woensdag ook een poster uit met uitleg."

We gaan door

"Maar we blijven hard maken voor de chauffeurs. Want zij moeten hun werk in goede omstandigheden kunnen doen. Zij zouden dus de gelegenheid moeten krijgen om gebruik te maken van fatsoenlijke sanitaire voorzieningen, een goede maaltijd- en/of lunchvoorziening buiten de vrachtwagen en de gelegenheid voor een warme bak koffie of een broodje, ook tijdens de avondklok."

Loop jij tegen problemen aan rond de arbeidsomstandigheden en corona? Mail naar transport@fnv.nl 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen