Transport Online - Automobilisten uren vast in Duitse vrieskou op snelweg A2 bij Bielefeld [+video]

Automobilisten uren vast in Duitse vrieskou op snelweg A2 bij Bielefeld

Automobilisten uren vast in Duitse vrieskou op snelweg A2 bij Bielefeld [+video]
09-02-2021 14:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP/AFP

BIELEFELD - Duizenden automobilisten in Duitsland hebben in de nacht van maandag op dinsdag uren vastgezeten in de file door hevige sneeuwval. Duitsland heeft de afgelopen dagen te maken gehad met de hevigste sneeuwval in jaren.

Op de snelweg rond de stad Bielefeld stonden mensen zestien uur lang in de file. De verkeersopstopping ontstond door vrachtwagens die niet meer vooruitkwamen in de sneeuw. De lengte van de file was ongeveer 37 kilometer. Dinsdagochtend konden de laatste auto's pas vertrekken uit de file.

Ook in andere delen van het land stonden automobilisten uren vast. Op videobeelden is te zien hoe mensen tegen elkaar aankruipen voor warmte en klagen dat ze al uren niets gegeten hebben.

Minister van Transport Andreas Scheuer adviseerde Duitsers al eerder om zeker tot woensdag niet met de auto op pad te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Vooral het noorden en oosten van Duitsland zijn zwaar getroffen door de sneeuwval. Net als in Nederland wordt het in Duitsland de komende dagen nog kouder, de temperatuur kan lokaal zakken tot -18. De treindiensten ondervinden ook stevige hinder door het winterweer. Veel treinen rijden niet meer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen