Clicky


Borghese Logistics verkoopt nieuw distributiecentrum in Dordrecht aan AEW

Borghese Logistics verkoopt nieuw distributiecentrum in Dordrecht aan AEW
09-02-2021 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DODRECHT - Borghese Logistics heeft een nieuw distributiecentrum in Dordrecht verkocht aan AEW, een beheersmaatschappij voor vastgoedinvesteringen. Het distributiecentrum is gelegen op Distripark Dordrecht.

Het distributiecentrum wordt ontwikkeld door Borghese Logistics en betreft een state-of-the-art distributiecentrum van circa 22.000 m² in totaal. Het nieuwe distributiecentrum wordt opgeleverd met het duurzaamheidslabel BREEAM Very Good en wordt voorzien van zonnepanelen op het dak. Momenteel is 14.000 m2 verhuurd aan ELCEE; 8.000 m2 logistieke bedrijfsruimte is nog beschikbaar.

Het nieuwe logistieke park heeft een eigen verbinding naar de A16 met aansluiting op de N3 en de A15. Dit zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de Randstad als West-Brabant. De nabijheid van de Dordtse Zeehaven, Terminal Alblasserdam, en de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg, rail en water.

Het distributiecentrum is ontworpen door MIES Architectuur. Pleijsier Bouw Genemuiden is verantwoordelijk voor de realisatie. De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021.

AEW werd in deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff. Borghese Logistics is geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners en CMS.