Transport Online - Tilburger aangehouden na gijzeling kindje

Tilburger aangehouden na gijzeling kindje

Tilburger aangehouden na gijzeling kindje
09-02-2021 11:17 | Binnenland | auteur Redactie

TILBURG - Een 35-jarige man is maandagavond door de politie op de Dominicusstraat in Tilburg aangehouden voor gijzeling en bedreiging. Hij gijzelde in de woning van zijn ex-vriendin hun eenjarige dochtertje en dreigde de gaskraan open te zetten waardoor een explosie zou kunnen plaats vinden.

De politie kreeg om 16:20 uur een melding van de bewoonster van een pand aan de Dominicusstraat dat haar ex vriend in haar woning was en niet wilde vertrekken. Op de achtergrond was zijn geschreeuw duidelijk hoorbaar. Agenten gingen direct ter plaatse.  De 28-jarige bewoonster was inmiddels uit het huis gevlucht. Ze vertelde dat haar ex-vriend hun jonge dochtertje uit haar handen had getrokken en nog met haar binnen was.

De agenten zagen dat het raam op de eerste verdieping open ging. De man schreeuwde naar hen dat hij niets te verliezen had en dat hij de gaskraan zou open draaien. Hierop zijn de aangrenzende woningen uit voorzorg ontruimd. Ook werd een onderhandelaar gewaarschuwd. Hij maakte contact met de gijzelnemer die om 17.30 uur het kindje aan hem overdroeg maar zelf in de woning bleef. Inmiddels arriveerde ook een arrestatieteam. Rond 18.35 uur kwam de verdachte naar buiten waarna hij werd aangehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen