Clicky

 
Transport Online - Eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel

Eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel

Eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel
09-02-2021 10:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

APELDOORN - De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

Circulus-Berkel heeft onlangs een Volvo FL Electric in gebruik genomen. De bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers. Circulus-Berkel wil stapsgewijs haar hele wagenpark verduurzamen en switchen naar zero-emissie afvalinzameling. Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren.

“Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, vertelt fleetmanager Oscar Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.”

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric in voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen”, vervolgt Oscar Faber.

De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16,7 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelde een belangrijke rol bij de keuze voor de Volvo FL Electric.

De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een voldoende actieradius voor de inzet van het voertuig. “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark”, vertelt Oscar Faber.

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Circulus-Berkel is in 2014 tot stand gekomen uit de fusie tussen Circulus B.V. te Apeldoorn en Berkel Milieu N.V. te Zutphen.

Foto's

 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Zandbergen
  Zandbergen
 • Dam Beton
  Dam Beton

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions