Clicky

 
Transport Online - NS start dienstregeling op, nog wel vertraging door sneeuw

NS start dienstregeling op, nog wel vertraging door sneeuw

NS start dienstregeling op, nog wel vertraging door sneeuw
09-02-2021 08:54 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen starten de aangepaste dienstregeling dinsdag op met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat de NS zoveel mogelijk reizigers naar de plaats van bestemming kan brengen, zegt de woordvoerster. Door de extreme weersomstandigheden is het spoor nog kwetsbaar, benadrukt ze.

Vrieskou en vocht hebben naar verwachting voor ijsafzetting aan bovenleidingen gezorgd. Ook zijn in met name Noord-Holland en Flevoland sneeuwduinen op het spoor gewaaid. Dit zorgt voor vertraging bij onder meer de trein uit Den Helder en op het traject Amsterdam-Zwolle.

De situatie op het spoor blijft onzeker. De NS adviseert als dat mogelijk is de reis uit te stellen en mocht je toch een noodzakelijke reis maken, om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

Geen treinen

Sinds zondag reden op grote delen van het spoor helemaal geen treinen meer vanwege het extreme winterweer. De hevige sneeuwval en wind veroorzaakten veel storingen. Maandag reden er weer op verschillende trajecten stoptreinen.

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te voorkomen. Ook dinsdag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden