Clicky

 
Transport Online - RIVM ziet breed draagvlak voor avondklok

RIVM ziet breed draagvlak voor avondklok

RIVM ziet breed draagvlak voor avondklok
08-02-2021 23:47 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Een grote meerderheid van de Nederlanders (80 procent) staat achter de avondklok. Maar dat het maximumaantal bezoekers per huishouden door het kabinet is teruggebracht van twee naar één, daar heeft maar de helft (50 procent) begrip voor.

Dat meldt gezondheidsinstituut RIVM op basis van onderzoek naar het draagvlak onder de bevolking voor de coronamaatregelen en de naleving van de regels. De steekproef werd uitgevoerd tussen 26 januari en 1 februari.

Waar begin vorige maand, tijdens een eerdere peiling, nog ruim 90 procent aangaf zich aan de regel van twee bezoekers per dag te houden, is dat gedaald naar 80 procent sinds maximaal een persoon op bezoek mag komen. Vier op de tien ondervraagden geven volgens het RIVM nu aan helemaal geen bezoek te hebben ontvangen.

Bijna alle Nederlanders (94 procent) zeggen zich ook echt aan de avondklok te houden. Er zijn wel verschillen in de diverse leeftijdsgroepen: zes op tien jongeren (16-24 jaar) zegt binnen te blijven. Onder mensen van 55 jaar en ouder zijn dat er meer: negen op de tien.

De avondklok geldt sinds 23 januari. Tussen 21.00 en 04.30 uur mogen mensen hun huis niet verlaten zonder geldige reden.

Op 23 februari houdt het kabinet de huidige coronamaatregelen opnieuw tegen het licht. De avondklok gaat nu gelijk op met de harde lockdown, die het kabinet medio december instelde en vanwege alle onzekerheden al twee keer heeft verlengd, in principe tot 3 maart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions