Clicky

 
Transport Online - Verdedigers Trump: bestorming al gepland voor toespraak president

Verdedigers Trump: bestorming al gepland voor toespraak president

Verdedigers Trump: bestorming al gepland voor toespraak president
08-02-2021 19:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Voormalig Amerikaans president Trump heeft helemaal niets te maken met de bestorming van het Amerikaanse parlement in Washington. De nationale recherche FBI bevestigt dat de aanval van 6 januari op het Capitool al enkele dagen eerder was gepland, stellen de advocaten van de oud-president. Volgens hen is er geen verband tussen de rellen en de toespraak die Trump kort voor de stormloop bij het parlementsgebouw hield.

De advocaten zeggen dit aan de vooravond van een proces tegen Trump dat dinsdag moet beginnen in de Senaat. Die buigt zich over de vraag of de oud-president zich schuldig heeft gemaakt aan het aanzetten tot een opstand.

Aanhangers van Trump bestormden het Capitool op eigen initiatief om de bekrachtiging van de overwinning van president Biden te voorkomen, aldus de advocaten. De speech van Trump in de uren voor de rel "was geen daad die een georganiseerde beweging aanmoedigde om de regering van de Verenigde Staten omver te werpen".

Het verdedigingsteam van de Republikein Trump beschuldigt de rivaliserende Democraten van president Biden van politiek theater. Van "eerlijke gerechtigheid" is geen sprake en daarom zou het proces afgeblazen moet worden, aldus de advocaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions