Clicky

 
Transport Online - Politie: vrachtwagenchauffeurs maak je (trailer)dak ijsvrij, het kan jezelf en anderen duur komen te staan

Politie: vrachtwagenchauffeurs maak je (trailer)dak ijsvrij, het kan jezelf en anderen duur komen te staan

Politie: vrachtwagenchauffeurs maak je (trailer)dak ijsvrij, het kan jezelf en anderen duur komen te staan
08-02-2021 16:23 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - Vanwege het aanhoudende winterweer waarschuwt de Duitse politie opnieuw voor ijsplaten die tijdens het rijden van de vrachtwagen kunnen komen en op de achter hen rijdende auto's kunnen vallen. Politiedirecteur Gereon Eich, hoofd van de snelwegpolitie bij de politie van Keulen, vraagt ​​vrachtwagenchauffeurs om de daken en dekzeilen ijsvrij te maken voordat ze aan hun rit beginnen. Bij overtreding bestaat het risico op boetes en punten op het rijbewijs. Bij een ongeval zijn de chauffeur en de eigenaar van de vrachtwagen aansprakelijk.

Vanochtend, 8 februari, registreerde de snelwegpolitie van Frechen, op de A1 en A4, meerder verkeersongevallen waarbij ijsplaten van vrachtwagens vielen.

Omstreeks 9.30 uur raakten de ijsplaten die van een vrachtwagen met oplegger vielen, de voorruit van een sprinter die naar Dortmund reed. De 53-jarige bestuurder liep lichte verwondingen aan het gezicht op door de versplinterende voorruit.

Rond 11.00 uur vonden politieagenten ijsplaten op de weg bij het knooppunt Kerpen in de richting van Olpe. Even later haalden ze de verantwoordelijke 54-jarige vrachtwagenchauffeur van een trekker met oplegger uit het verkeer en beletten ze hem zijn reis voort te zetten met een wielklem.

Omstreeks 11.30 uur leidden vallende ijsplaten van een vrachtwagen net achter het knooppunt West Autobahn tot een verkeersongeval tussen een Audi en een Mercedes. De 54-jarige bestuurder van de Mercedes had geprobeerd de vallende ijskappen te ontwijken en kwam in botsing met de links van haar rijdende Audi. De 42-jarige Audi-bestuurder raakte bij de aanrijding lichtgewond en de vrouw van de Mercedes verkeerd in shock.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden