Transport Online - Jongeren gooien verkeersborden op rijdende bus in Amsterdam

Jongeren gooien verkeersborden op rijdende bus in Amsterdam

Jongeren gooien verkeersborden op rijdende bus in Amsterdam
08-02-2021 16:04 | Criminaliteit | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag is op de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord het voorruit van een rijdende bus van Connexxion vernield. Vanaf een talud gooiden onbekenden twee verkeersborden naar beneden, waardoor het raam werd vernield. Niemand raakte gewond, meldt de politie maandag.

De buschauffeur van lijn N94 reed rond 01:50 uur zonder passagiers op de IJdoornlaan. Tussen het BovenIJ ziekenhuis en de rotonde van het winkelcentrum zag de chauffeur een aantal jongeren staan. De jongeren renden in de berm omhoog het talud op. De chauffeur rekende op sneeuwballen, maar zag vervolgens hoe de jongens verkeersborden tegen de voor- en zijkant van de bus gooiden. Gelet op de hevige sneeuwval besloot de chauffeur door te rijden naar de stalling. In het voorruit van de bus zaten meerdere scheuren, en ook de zijkant was beschadigd.

Hoewel niemand gewond raakte, ontstond door het handelen van de jongens een zeer gevaarlijke situatie. De politie neemt deze zaak daarom ook hoog op en is een onderzoek gestart. Daarbij zijn inmiddels camerabeelden uit de bus veiliggesteld. De rechercheurs zoeken daarnaast getuigen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen