Clicky


'Sommige transporteurs hebben werk stilgelegd wegens gladheid'

'Sommige transporteurs hebben werk stilgelegd wegens gladheid'
08-02-2021 11:48 | Transport | auteur ANP

ZOETERMEER - Sommige vervoerders hebben het werk maandag stilgelegd vanwege grootschalige gladheid. Dat meldt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). Andere transporteurs rijden wel door maar hebben te maken met grote vertragingen.

"Als het vervoer kan worden uitgesteld raden we aan om dat te doen", zegt een woordvoerder van TLN. Chauffeurs maken zelf de inschatting of het verantwoord is om te rijden. "Er wordt geen druk opgelegd, de veiligheid staat voorop. Transporteurs die wel rijden overleggen goed met hun klanten over wat er mogelijk is", aldus TLN. "Het is een flinke puzzel."

Volgens de branchevereniging was de sector goed voorbereid op de slechte weersomstandigheden. Zo werden supermarkten zaterdag nog extra bevoorraad zodat er zondag minder hoefde te worden gereden. "Maar vandaag is de vraag groot. Het wordt een uitdaging om de schappen in alle supermarkten weer vol te krijgen." TLN meldt dat op veel snelwegen stapvoets wordt gereden en mede daardoor zijn de vertragingen groot.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans