Clicky

 
Transport Online - PostNL: bezorgen van pakketten onmogelijk in delen van het land

PostNL: bezorgen van pakketten onmogelijk in delen van het land

PostNL: bezorgen van pakketten onmogelijk in delen van het land
08-02-2021 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Het is maandag in delen van Nederland niet mogelijk om post of pakketten te bezorgen. Dat melden PostNL en DPD. Volgens de pakketbezorgers zijn grotere wegen in het land begaanbaar, maar lokaal zijn er plekken door de gladheid onbereikbaar.

"Veiligheid staat voorop en we gaan alleen de weg op als dat veilig kan", zegt een woordvoerster van PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat het bedrijf in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan.

DPD meldt dat het in diverse regio's niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Tynaarlo, Joure, Meppel en Rijssen. In andere depots wordt nog geïnventariseerd of bezorgers de weg op kunnen.

DHL laat weten dat het werk op het grootste deel van de vestigingen doorgaat. "Er is wel kans op vertraging want het bezorgen kost meer tijd", aldus een woordvoerder. Volgens DHL zijn niet alle magazijnen van webshops bereikbaar, waardoor de bezorging van die pakketjes naar klanten in goed bereikbare delen van Nederland ook vertraging oploopt.

PostNL heeft al een achterstand opgelopen doordat zondag niet alle pakketten konden worden opgehaald bij de kantoren. Daar komt bij dat de pakketbezorger het door de lockdownmaatregelen al drukker heeft dan normaal. PostNL wil de achterstand de komende dagen inhalen. "We geven prioriteit aan het bezorgen van voedsel en farmaceutische producten", zegt een woordvoerster over de pakketbezorging. Wat betreft de post hebben rouwkaarten en medische post voorrang.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions