Clicky

 
Transport Online - Geen treinverkeer tot zeker 12.00 uur

Geen treinverkeer tot zeker 12.00 uur

Geen treinverkeer tot zeker 12.00 uur
07-02-2021 10:28 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Door het winterse weer rijden zondag in elk geval tot 12.00 uur geen treinen. Of het treinverkeer daarna wel kan worden opgestart, is nog onzeker. Overal in het land zijn storingen, bijvoorbeeld aan wissels.

"Het is nog niet duidelijk wanneer we het treinverkeer kunnen hervatten, maar we werken er keihard aan om dit zo snel mogelijk op te starten", laat NS weten.

Het spoor is kwetsbaar voor het winterweer. "De meeste wisselstoringen ontstaan doordat er sneeuw tussen het beweegbare deel ligt", legt spoorbeheerder ProRail uit. "Hierdoor kan het wissel niet meer voldoende bewegen." Storingsploegen gaan op pad om de sneeuw weg te halen. "Maar door onder andere de harde wind kan de sneeuw snel weer terugwaaien."

NS had al voor het weekend aangekondigd een winterdienstregeling in te stellen. Door minder treinen te laten rijden, ontstaat ruimte op het spoor om problemen op te lossen.

Los van het winterweer is ook nog altijd de oproep van de overheid van kracht om vanwege de coronapandemie alleen noodzakelijke reizen te maken. ProRail en NS raden mensen aan die echt met de trein op pad moeten de reisplanner van NS in de gaten te houden.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions