Clicky


 


Grote brand verwoest pitstraat van racecircuit Termas de Rio Hondo Argentinië

Grote brand verwoest pitstraat van racecircuit Termas de Rio Hondo Argentinië [+video]
07-02-2021 00:03 | Buitenland | auteur ANP

TERMAS DE RIO HONDO - Een grote brand heeft vrijwel de hele pitstraat op het racecircuit van Termas de Rio Hondo in Argentinië verwoest. Alle pitboxen en de bovenliggende vip-boxen, de perskamer en de ruimte voor de raceleiding zijn uitgebrand. De brandweer slaagde er ondanks de harde wind, die de bluswerkzaamheden bemoeilijkte, wel in het museum en mini-ziekenhuis die in de pitstraat zijn gestationeerd te redden.

"Godzijdank zijn er geen slachtoffers gevallen", zegt directeur Héctor Toti Farina van het circuit. "We zijn volledig verzekerd tegen brand, dus de economische schade is gedekt. Maar het gaat veel tijd kosten om dit belangrijke deel van het circuit weer op te bouwen. We gaan er alles aan doen om de wedstrijden die voor dit jaar op het programma staan te kunnen huisvesten, inclusief de MotoGP in november."

Het Autódromo Termas de Rio Hondo huisvest sinds 2014 de Grote Prijs van Argentinië in de MotoGP. De motorcoureurs zouden dit jaar in april naar Argentinië komen, maar afgelopen maand werd de Zuid-Amerikaanse GP vanwege het coronavirus verschoven naar november.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats