Clicky

 
Transport Online - Verdachte opgepakt voor dood Groningse Els Slurink in 1997

Verdachte opgepakt voor dood Groningse Els Slurink in 1997

Verdachte opgepakt voor dood Groningse Els Slurink in 1997
05-02-2021 23:39 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De politie heeft vrijdag een 44-jarige man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Els Slurink uit Groningen in 1997. De man staat ingeschreven als inwoner van de plaats Geldrop (Noord-Brabant). Hij zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De 33-jarige klinisch psychologe Slurink werd op 21 maart 1997 dood gevonden in haar benedenwoning aan het Van Brakelplein in de Zeeheldenbuurt in Groningen. Het slachtoffer, dat onderzoek deed naar kindermisbruik, had één steekwond: in haar hart. Tijdens het onderzoek is mannelijk DNA aangetroffen onder een van de nagels van het slachtoffer. In haar achtertuin werden schoenafdrukken van legerkisten gevonden.

De politie vroeg vorige week dinsdag in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor deze cold case en kreeg zeker 140 tips. Meerdere tipgevers gaven ook namen door.

Ook hingen op bijna honderd locaties in de stad Groningen twee weken lang posters met daarop de vraag "Wie bracht Els Slurink om het leven?". Op de Grote Markt stond een digitaal reclamebord en er werden flyers uitgedeeld aan voorbijgangers.

Hoewel de recherche lange tijd uitging van een persoonlijk motief, wordt inmiddels sterk rekening gehouden met het scenario dat Slurink haar moordenaar niet heeft gekend. De politie acht het aannemelijker dat ze om het leven is gebracht door een insluiper, bijvoorbeeld een inbreker of een dader met een seksueel motief.

Voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats