Clicky

 
Transport Online - TLN en evofenedex: stel transport uit bij extreem winterweer

TLN en evofenedex: stel transport uit bij extreem winterweer

TLN en evofenedex: stel transport uit bij extreem winterweer
05-02-2021 13:50 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Let op de weerberichten en stel transport zo nodig uit als het weer te slecht wordt. Dat raden transport- en logistieke brancheverenigingen hun achterban aan met het oog op het aangekondigde winterweer.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) adviseert leden verder de trekkers en trailers sneeuw- en ijsvrij te houden. "Het kan gevolgen hebben als een dik pak sneeuw van de wagen valt tijdens het rijden", vertelt een woordvoerder.

Ook waarschuwt TLN bedrijven met langere en zwaardere vrachtwagencombinaties en het exceptioneel vervoer voor rijverboden vanwege code oranje. Exceptioneel transport kan bijvoorbeeld niet altijd uitwijken naar andere wegen, daar moeten bedrijven ook rekening mee houden.

Flyer met tips

Ondernemersvereniging evofenedex verwijst naar een eerder gemaakte flyer met tips voor de transportsector voor extreem weer. De vereniging herhaalt daarbij de oproep om chauffeurs niet onder druk te zetten tijdens extreem weer en de aflevertijden zo nodig aan te passen.

De flyer werd gemaakt naar aanleiding van een hevige storm in januari 2018, waarbij tientallen vrachtwagens omver werden geblazen. Een algeheel rijverbod raadde de logistieke vereniging destijds al af, "onder meer omdat code rood vrijwel nooit overal tegelijk geldt".

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions