Clicky

 
Transport Online - Douane onderschept 920 kilo cocaïne tussen chemicaliën en wijn

Douane onderschept 920 kilo cocaïne tussen chemicaliën en wijn

Douane onderschept 920 kilo cocaïne tussen chemicaliën en wijn
05-02-2021 12:15 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven heeft de Douane 4 februari twee partijen cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 920 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 69 miljoen euro.

De eerste partij, 490 kilo cocaïne, zat verstopt in een container geladen met vaten chemicaliën uit Chili. De lading was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. 

De tweede container was ook geladen in Chili en was beladen met wijn. In de container troffen douaniers 7 grote balen met 430 kilo cocaïne aan. De wijn was onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Rotterdam. 

De verdovende middelen werden aangetroffen op een zeeschip afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Op de manier hoe de drugs werden aangetroffen was overduidelijk sprake van de zogenaamde rip on rip off methode. Dit zijn zendingen cocaïne die zijn bijgepakt bij reguliere ladingen, meestal in de vorm van sporttassen, dan wel op gemakkelijk bereikbare plaatsen in een container. Dit is de meest gebruikte methode om drugs te smokkelen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden