Transport Online - Tankstations mogen bij verlening avondklok al vanaf 04:30 uur levensmiddelen verkopen

Tankstations mogen bij verlening avondklok al vanaf 04:30 uur levensmiddelen verkopen

Tankstations mogen bij verlening avondklok al vanaf 04:30 uur levensmiddelen verkopen
05-02-2021 11:41 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Als de avondklok na 10 februari van kracht blijft, mogen tankshops het gedeelte met levensmiddelen anderhalf uur eerder openen. Tankstations mogen nu vanaf 06:00 uur eten en drinken verkopen. Na een eventuele verlenging van de avondklok verandert dat naar 04:30 uur. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) vrijdag in haar Liveblog.

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20:45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen.

In een brandbrief aan verschillende ministeries pleitte TLN, samen met andere brancheorganisaties, ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen. Daar is nu deels gehoor aan gegeven.

TLN vindt dat chauffeurs te allen tijde eten en drinken moeten kunnen kopen bij tankstations en dat ze gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen. TLN blijft zich hiervoor inzetten in de gesprekken met het ministerie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen