Clicky

 
Transport Online - Ajax definitief zonder recordaankoop Sébastien Haller in Europa League

Ajax definitief zonder recordaankoop Sébastien Haller in Europa League

Ajax definitief zonder recordaankoop Sébastien Haller in Europa League
05-02-2021 11:30 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Sébastien Haller mag dit seizoen bij Ajax niet meedoen in de Europa League. De club uit Amsterdam heeft de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis niet op tijd aangemeld bij de UEFA, waardoor hij niet inzetbaar is in de Europese duels. Ondanks pogingen van Ajax om Haller alsnog speelgerechtigd te krijgen, kreeg de club definitief bericht van de UEFA dat de Fransman niet alsnog wordt toegevoegd aan de spelerslijst.

Ajax moest dinsdag voor middernacht doorgeven welke spelers het dit seizoen nodig denkt te hebben in de Europa League. Haller, afgelopen maand voor 22,5 miljoen euro overgekomen van West Ham United, stond op die lijst. Vanwege een administratieve fout is zijn naam echter niet bij de UEFA terechtgekomen.

De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het in de eerste knock-outronde van de Europa League op tegen de Franse club Lille. Ajax gaat op 18 februari op bezoek in Frankrijk, de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper van de Ligue 1 is een week later in Amsterdam.

Clementie

Ajax merkte de fout woensdag op en vroeg de UEFA meteen om clementie. De Europese voetbalbond houdt zich echter strikt aan de deadlines. Daardoor moet Haller zijn Europese debuut voor Ajax uitstellen naar volgend seizoen.

"Hij stond wel op de lijst, hij is niet vergeten", zei Ten Hag. "Het is iets met computers, een vinkje aan- en uitzetten. Daar is iets verkeerd gegaan. Het lijkt een futiliteit, maar dit heeft enorme consequenties. Het voelt ook als onrechtvaardig."

Teleurgesteld

De 26-jarige Fransman was zeer teleurgesteld toen hij over de blunder werd bijgepraat. "Maar hij is ook realistisch", vertelde Ten Hag. "Hij weet ook dat dit niet met opzet zo is gedaan." De teammanager van Ajax wordt normaal gesproken belast met de doorgave van de lijst aan de UEFA. "Maar uiteindelijk zijn Marc Overmars en ik verantwoordelijk", zei Ten Hag.

Bij PSV zullen ze weten hoe ze zich bij Ajax voelen. De club uit Eindhoven blunderde in het verleden door Ruud van Nistelrooij, Eric Addo en John de Jong niet aan te melden bij de UEFA. PSV kwam daar wel veel later achter dan Ajax nu.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions