Clicky

 
Transport Online - VS gaan veel meer vluchtelingen toelaten

VS gaan veel meer vluchtelingen toelaten

VS gaan veel meer vluchtelingen toelaten
04-02-2021 23:46 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

WASHINGTON - De Verenigde Staten gaan veel meer erkende vluchtelingen toelaten. President Joe Biden kondigde aan het plafond vanaf oktober te verhogen naar 125.000 per jaar. Onder zijn voorganger Trump was het maximum naar jaarlijks 15.000 teruggebracht. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR vonden vorig jaar slechts 6740 vluchtelingen een nieuw thuis in de VS.

In zijn verkiezingscampagne had Biden al beloofd meer vluchtelingen op te nemen. Hij zei dat het programma hieromtrent de afgelopen jaren ernstig is beschadigd, maar gaf wel aan dat de koerswijziging tijd in beslag gaat nemen.

UNHCR-topman Filippo Grandi zei in een reactie dat de stap levens zal redden en sprak de hoop uit dat andere landen volgen. Volgens de VN zijn er wereldwijd bijna 26 miljoen vluchtelingen, voor het leeuwendeel opgevangen in ontwikkelingslanden.

Taskforce

De nieuwe president tekende eerder deze week al decreten waarmee een deel van het strenge immigratiebeleid van Trump wordt teruggedraaid. Zo wordt de asielprocedure voor mensen die vanuit Mexico de grens oversteken herzien.

Verder gaat een taskforce werken aan de hereniging van honderden migrantenkinderen met hun ouders. Bovendien krijgen sommige illegale migranten in de VS de kans een permanente verblijfsvergunning of zelfs Amerikaans staatsburgerschap te krijgen.

Het parlement moet zich nog wel buigen over de plannen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats