Transport Online - Ex-fractievoorzitter GroenLinks Zeist toch achter nepaccounts

Ex-fractievoorzitter GroenLinks Zeist toch achter nepaccounts

Ex-fractievoorzitter GroenLinks Zeist toch achter nepaccounts
04-02-2021 23:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ZEIST - Ronald Camstra, de ex-fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Zeist, heeft toegegeven dat hij toch achter een aantal nepaccounts op sociale media zit die ideeën van GroenLinks steunden. Hij liet eerder weten op te stappen vanwege de ophef over nepaccounts en ontkende toen nog dat hij iets met die accounts te maken had. Camstra werd door inwoners van Zeist beschuldigd van het beheren van een aantal nepaccounts. Hij was sinds 2008 actief in de gemeenteraad en sinds 2017 fractievoorzitter.

Camstra zegt in een verklaring "een domme en naïeve fout te hebben gemaakt". Hij kreeg echter positieve reacties toen hij onder het pseudoniem Noortje van Breukelen een column schreef. "Door een andere naam te gebruiken kon ik verhalen schrijven zonder dat die direct aan mijn publieke profiel werden gekoppeld. Ik voelde me daardoor vrijer om me te uiten, en ik kreeg ineens veel leuke reacties in plaats van de negativiteit die mijn eigen profiel her en der opriep. Daardoor werd ik overmoedig. Ik besefte onvoldoende dat het niet eerlijk, niet oprecht en niet verstandig is om me achter andere namen te verschuilen."

Volgens voorzitter Liesbeth Raymakers kwam de bekentenis van Camstra als "een schokkende mededeling". "We zijn overvallen door deze mededeling, teleurgesteld in de leugens die verspreid zijn en betreuren de schade die door hem berokkend is aan iedereen binnen de politiek in Zeist en daarbuiten. Het was een eenmansactie, die zich volledig onttrokken heeft aan de rest van GroenLinks", aldus Raymakers op de website van de afdeling Zeist van de partij.

GroenLinks heeft Roel van Nieuwstadt benoemd tot fractievoorzitter ad interim.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen