Clicky

 Met ontslag bedreigde Nederlandse zeevarenden sturen brief naar Maersk aandeelhouders

Met ontslag bedreigde Nederlandse zeevarenden sturen brief naar Maersk aandeelhouders
04-02-2021 14:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Mærsk heeft vorig jaar zijn vijf nog resterende schepen, die onder Nederlandse vlag voeren, verkocht. En tegelijkertijd aangekondigd dat de kapiteins en Hoofdwerktuigkundigen (Hwtk’s) wel in dienst kunnen blijven, maar dat er voor de overige 24 Nederlandse officieren in de andere rangen en de gezellen geen plaats meer zou zijn.

Daar het Mærsk management nog altijd weigert op dit voornemen terug te komen sturen de 24 Nederlandse officieren en gezellen vandaag een open brief naar de aandeelhouders van Mærsk om het Mærsk management te adviseren zich aan zijn eigen ‘core principles’ te houden.

De 24 Nederlandse zeevarenden stellen: "Dit komt ook nog eens midden in de coronapandemie waar veel collega’s op zee reikhalzend uitkijken naar aflossing en wij zijn dan ook bereid hen af te lossen. Dit alles omdat Nederlanders te duur worden geacht in verhouding tot andere nationaliteiten. De meesten van ons werken al meer dan 25 jaar voor het bedrijf en hebben sterk het gevoel dat Mærsk afstand neemt van zijn eigen ‘core values’, waaronder ook ‘goed omgaan met werknemers."

Nautilus bestuurder Marcel van Dam: "Het is voor ons en onze leden onbegrijpelijk dat een winstgevend bedrijf als Mærsk, met ruim 300 schepen in de vaart, niet in staat zou zijn om naast de kapteins en Hwtk’s, alle 24 werknemers op hun vloot te plaatsen. Onze leden pikken dit niet en eisen dat Maersk alle aangekondigde ontslagen onmiddellijk terugtrekt. Bovendien is er in 2011 tussen Nautilus en AP Møller Mærsk een ‘memorandum of understanding (MOU) on job security’ afgesloten. Deze ‘gentlemen agreement’ beschouwen wij nog steeds van toepassing."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions