Clicky

 
Transport Online - VVD en CDA voor verlengen avondklok als OMT dat nodig vindt

VVD en CDA voor verlengen avondklok als OMT dat nodig vindt

VVD en CDA voor verlengen avondklok als OMT dat nodig vindt
04-02-2021 11:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het kabinet moet de avondklok verlengen als het Outbreak Management Team (OMT) daartoe adviseert, vinden coalitiepartijen VVD en CDA. Fractieleider van de VVD Klaas Dijkhoff denkt dat door de naderende derde golf, met de Britse coronavariant, waarschijnlijk "extra tikken nodig" zijn. De Tweede Kamer debatteert donderdag over de coronacrisis.

Ook het CDA zal een verlenging steunen als dat nodig wordt geacht door het OMT. Liever nu doorzetten dan later weer versoepelingen van de coronamaatregelen moeten terugdraaien, vindt fractieleider Pieter Heerma.

Oppositiepartij GroenLinks wil de avondklok opnieuw steunen als daardoor verdere opening van de scholen mogelijk is. De partij wil dat naast de basisscholen ook middelbare scholen zo snel mogelijk open kunnen en is bereid daar andere maatregelen, zoals de avondklok, tegenover te stellen.

De PvdA zegt voor verlenging van de avondklok te stemmen als er "overtuigende onderbouwing" voor is, aldus een woordvoerder. De maatregel werd op zaterdag 23 januari van kracht. Het OMT vergadert vrijdag over de effectiviteit ervan, net geen twee weken na de invoering. Eerder zei het OMT dat de maatregel "ten minste twee weken" van kracht moet zijn om het effect ervan te kunnen beoordelen. De PvdA zegt "niet per se" tegen verlenging te stemmen als het OMT vrijdag nog niet met een advies kan komen.

De avondklok verloopt vooralsnog op 10 februari. Tot die tijd is het verboden om tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten te zijn, tenzij iemand een geldige reden heeft en dat kan aantonen met een verklaring. Op die manier hoopt het kabinet bezoeken te beperken en zodoende het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions