Clicky


In elk geval tot 2 maart geen (rij)examens en -testen

In elk geval tot 2 maart geen (rij)examens en -testen
03-02-2021 12:22 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

RIJSWIJK - De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met dinsdag 2 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Deze maatregel tegen corona was eerder al uitgebreid van 15 december tot en met 9 februari. Die periode is nog langer geworden door het besluit van het kabinet om de lockdown opnieuw te verlengen.

Hierdoor komen nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 310.000 uit de periode van 15 december tot en met 9 februari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel een reservering worden gemaakt. Alle opleiders en de klanten van wie de examens, toetsen, rijtesten en cursussen niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Plekken voor nieuwe praktijkexamens (auto/motor/bromfiets/auto met aanhangwagen), toetsen en rijtesten kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 1 juni (theorie-examens vanaf 17 mei).

Voor beroepspraktijkexamens geldt dat opleiders zelf kunnen aangeven wie voorrang krijgt binnen de toegekende capaciteit. De huidige werkwijze voor de toekenning van de capaciteit wordt voortgezet.

Medische beoordeling gaat wel door

De verlengde lockdown geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid al verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95).