Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs bleken druk met telefoon tijdens 'brugcontrole' [+foto's]

Vrachtwagenchauffeurs bleken druk met telefoon tijdens 'brugcontrole'

Vrachtwagenchauffeurs bleken druk met telefoon tijdens 'brugcontrole' [+foto's]
03-02-2021 12:05 | Controles | auteur Redactie

DORTMUND - [update do 08:57 uur] De Duitse politie heeft gisteren, dinsdag 2 februari, een snelheidscontrole gehouden op de B236 in Dortmund-Schüren. Op deze weg mag slechts 30 kilometer per uur gereden worden. Tevens heeft de politie vanaf de voetgangersbrug over de B236 een controle op het gebruik van een smartphone achter het stuur gehouden.

De chauffeurs werden tijdens de controle blijkbaar zo afgeleid door naar hun smartphones te kijken dat ze de politieagenten die duidelijk zichtbaar op de brug stonden niet opmerkten. Binnen korte tijd fotografeerde de politie al acht vrachtwagenchauffeurs die tijdens het rijden een smartphone gebruikten.

Afleiding kan leiden tot ernstige verkeersongevallen met verstrekkende gevolgen. De politie zegt daarom: blijf uit de buurt van je smartphone. Geen bericht is zo belangrijk als een mensenleven. Ongelukken gebeuren niet zomaar, er is altijd een oorzaak.

Boordcomputer

De Nederlandse chauffeur van de rode vrachtwagen, rechts op de foto, geeft in een reactie aan dat hij niet met zijn telefoon bezig was maar met zijn boodcomputer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden