Transport Online - CHEP ook de komende 5 jaar in zee met Coca-Cola European Partners

CHEP ook de komende 5 jaar in zee met Coca-Cola European Partners

CHEP ook de komende 5 jaar in zee met Coca-Cola European Partners
03-02-2021 11:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MECHELEN - CHEP, aanbieder van duurzame supplychain-oplossingen, heeft zijn contract met Coca-Cola European Partners (CCEP) verlengd. Tot april 2025 zal CCEP in West-Europa zijn goederen vervoeren op de bekende blauwe poolingpallets.

CCEP heeft zijn samenwerkingscontract met CHEP verlengd omwille van de kwaliteit en de beschikbaarheid van de pallets, maar vooral ook omwille van de duurzaamheidsvoordelen. CHEP’s bedrijfsmodel, gebaseerd op de principes van de circulaire economie, vertrekt vanuit het delen en hergebruiken van ladingdragers door producenten en retailers doorheen de hele supply chain.

CCEP vertrouwt helemaal op CHEP’s duurzame palletpoolingoplossingen om de impact op het milieu te verminderen. Het bedrijf werkt al een aantal jaar samen met CHEP. Het gebruik van de CHEP-pallets door CCEP vermijdt het kappen van jaarlijks ruim 10.800 bomen en de productie van 1.340 ton afval, vergelijkbaar met de jaarlijkse afvalproductie van 2.700 Europeanen.

Lee McCann, CCEP Associate Director, Procurement, Category Lead Warehousing, Pallets en Repack, zegt: “We willen ons bedrijf op een verantwoordelijke en duurzame wijze laten groeien. We streven ernaar dat onze verpakkingen deel worden van de circulaire economie. Om die reden hebben we bij het selecteren van onze palletleverancier dan ook voornamelijk gekeken naar circulariteit. CHEP biedt ons een duurzame, circulaire oplossing die op onze behoeften kan worden afgestemd.”

CHEP ondersteunt CCEP ook in hun ambitie om tegen 2040 energieneutraal te zijn, wat aansluit op de doelstelling om de klimaatopwarming binnen de 1,5 graden te houden. "Aangezien onze supply chain verantwoordelijk is voor 90 procent van onze broeikasgassenuitstoot, vragen we al onze strategische leveranciers om zelf wetenschappelijk onderbouwde doelen te stellen en vanaf 2023 gebruik te maken van hernieuwbare elektriciteit. Het is geweldig om te zien hoe ver CHEP al staat, onder andere met hun recent gepubliceerde ambitie om te streven naar een maximale opwarming van de aarde van 1,5 graden (of 1,5 ºC)”, aldus McCann.

Vanessa Stark, managing Director CHEP Benelux: "Net als onze samenwerking met Coca-Cola bottelaars in andere wereldmarkten die we bedienen, hebben we met CCEP een sterke relatie opgebouwd op basis van vertrouwen en ondersteuning. Dit biedt niet enkel voordelen op het gebied van duurzaamheid, maar maakt ook groei en toekomstige concurrentiekracht mogelijk. We streven ernaar langetermijnrelaties met onze klanten op te bouwen en te behouden via samenwerkingsprojecten die hun supply chains verduurzamen, de totale kosten verlagen en de operationele efficiëntie verbeteren."

Foto's

  • J.Roeland
    VAN RIJEN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen