Clicky

 
Transport Online - Recordaantal inwoners Hongkong naar Taiwan vertrokken

Recordaantal inwoners Hongkong naar Taiwan vertrokken

Recordaantal inwoners Hongkong naar Taiwan vertrokken
03-02-2021 10:26 | Buitenland | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

HONGKONG - Het aantal inwoners dat van Hongkong naar Taiwan verhuisde, is vorig jaar bijna verdubbeld. Het ging om ongeveer 11.000 mensen, het hoogste aantal in zeker dertig jaar. Die uitstroom van duizenden Hongkongers viel samen met de introductie van een omstreden veiligheidswet in de metropool.

Uit cijfers van de Taiwanese migratiedienst blijkt dat 10.813 inwoners van Hongkong de overstap maakten. Dat waren er in 2019 nog 5858. Het vorige record stamt uit 2014. Toen vertrokken 7506 inwoners van de Chinese stad naar het democratisch bestuurde eiland voor de Chinese kust. Daar worden dergelijke cijfers sinds 1991 bijgehouden.

China voerde de veiligheidswet vorig jaar in na aanhoudende massaprotesten in Hongkong. Die metropool was voorheen een Britse kroonkolonie, maar behoort sinds 1997 weer tot China. De communistische machtshebbers hadden beloofd dat de stad zeker vijftig jaar een speciale status zou krijgen, met meer vrijheden dan andere regio's.

De nieuwe wet geeft de autoriteiten meer mogelijkheden om activisten aan te pakken. Sinds de invoering zijn allerlei prominente figuren binnen de prodemocratische beweging opgepakt of gevlucht. De Chinese kustwacht arresteerde in augustus nog twaalf activisten die probeerden met een speedboot naar Taiwan te vluchten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions