Clicky

 
Transport Online - Schipper na aanvaring op Maas aangehouden vanwege alcoholgebruik

Schipper na aanvaring op Maas aangehouden vanwege alcoholgebruik

Schipper na aanvaring op Maas aangehouden vanwege alcoholgebruik
02-02-2021 19:14 | Incidenten | auteur Redactie

MAASBRACHT - De schipper die dinsdagmiddag met zijn vrachtschip tegen de veerpont aanvoer op de Maas bij Steyl (gemeente Venlo) is aangehouden. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Ook wordt door agenten onderzocht of het schip daadwerkelijk technische mankementen had. "Daartoe verrichten zij onderzoek aan het schip, bekijken ze radarbeelden en onderzoeken ze het marifoonverkeer", aldus de politie, die daarbij aangeeft dat het onderzoek enige tijd kan duren.

De schipper meldde rond 14.00 uur aan de centrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht dat "het niet goed gaat". Vervolgens dreef het 80 meter lange schip onbestuurbaar over de snelstromende rivier, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Rond 14.45 uur sloegen de hulpdiensten groot alarm. Door de sterke stroming botste het schip tegen de veerpont bij Steyl. Niemand raakte gewond.

De brandweer meldde eerder op de dag dat het schip onbestuurbaar raakte door een technisch probleem. Dat kon na een tijdje worden opgelost. Vervolgens is het schip veilig aangemeerd bij de sluis in Belfeld.

De Inspectie Leefomgeving en Transport bekijkt de schade aan het veer. Volgens de brandweer had het schip geen gevaarlijke stoffen aan boord.

De veerpont is uit de vaart genomen vanwege de sterke stroming, zei een woordvoerster van de politie.

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden