Clicky

 
Transport Online - Eigenaar transportbedrijf krijgt zes jaar celstraf voor invoer van ruim 5000 kilo cocaïne

Eigenaar transportbedrijf krijgt zes jaar celstraf voor invoer van ruim 5000 kilo cocaïne

Eigenaar transportbedrijf krijgt zes jaar celstraf voor invoer van ruim 5000 kilo cocaïne
02-02-2021 17:06 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft dinsdag zes jaar gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest gevonnist tegen een 45-jarige verdachte uit Oss. De man is veroordeeld in 26Brandon, een groot onderzoek naar de invoer van 5091 kilo cocaine in Nederland.

Het Landelijk parket eiste op 19 januari jl. negen jaar gevangenisstraf tegen de Ossenaar. De officier van justitie zei die dag op zitting: “Verdachte heeft geen oog gehad voor de enorme maatschappelijke risico’s van zijn handelen. Gezien zijn ruim 2,5 ton in euro’s geleden verliezen door gokken, lijkt hij puur uit te zijn geweest op eigen financieel gewin.”

De cocaine zat verborgen in een container met bananen uit Colombia en is op 24 februari 2018 ontdekt en in beslaggenomen door de Belgische autoriteiten na aankomst in de haven van Antwerpen.

Via het transportbedrijf van de verdachte is die container, waarin een kleine hoeveelheid teruggeplaatst was, van Antwerpen naar Nederland vervoerd. Nadat de verdachte samen met anderen een aanvang had gemaakt met het lossen van de container in de loods van zijn bedrijf, werd hij door de politie aangehouden.

De ingevoerde hoeveelheid van ruim 5.000 kilo cocaine is volgens de rechtbank dermate groot dat deze partij bestemd moet zijn geweest voor de verdere verspreiding en handel. Met de handel in cocaine wordt veel geld verdiend en de gehele keten hieromheen, van land van herkomst waar de cocaine wordt geproduceerd tot en met de gebruiker, gaat gepaard met vele vormen van criminaliteit.

Bij de bepaling van de lengte van de op te leggen gevangenisstraf is, zo stelt de rechtbank, ook gelet op het volgende feit: de verdachte heeft enerzijds een belangrijke uitvoerende en binnen die uitvoering ook aansturende rol gespeeld door de container met zijn transportbedrijf te (laten) vervoeren. Maar anderzijds lijkt hij gehandeld te hebben in opdracht van degenen die uiteindelijk daadwerkelijk konden beschikken over de drugs.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions