Clicky

 Dubai vormt Vaccine Logistics Alliance om de distributie van Covid-19 vaccins naar ontwikkelingslanden te versnellen

Dubai vormt Vaccine Logistics Alliance om de distributie van Covid-19 vaccins naar ontwikkelingslanden te versnellen
02-02-2021 15:56 | Buitenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Onder de richtlijnen van Vice President en Prime Minister van de VAE, HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, heeft Dubai de Vaccine Logistics Alliance gelanceerd, om de distributie van Covid-19 vaccins wereldwijd via de Verenigde Arabische Emiraten te versnellen.

Wereldwijde distributie van het Covid-19 vaccin

Ter ondersteuning van het COVAX-initiatief van de World Health Organisation (WHO) en het voornemen om in 2021 twee miljard doseringen Covid-19 vaccins eerlijk te verdelen worden de krachten van toonaangevende stakeholders gebundeld. De Dubai Vaccines Logistics Alliance combineert de expertise en het wereldwijde bereik van Emirates met het wereldwijde netwerk van havens en logistieke operaties van DP World, samen met de infrastructuur van Dubai Airports en International Humanitarian City om vaccins wereldwijd te distribueren.

De wereldwijde distributie zal zich met name richten op opkomende markten, waar de bevolking zwaar is getroffen door de pandemie, en farmaceutisch transport en logistiek uitdagend kunnen zijn.

De alliantie werkt samen met een bredere groep belanghebbenden, waaronder farmaceutische fabrikanten, expediteurs, overheidsinstanties en andere entiteiten voor het transport van vaccins.

360-gradenoplossing

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, President van Dubai Civil Aviation Authority, Chairman van Dubai Airports en Chairman en Chief Executive van Emirates Airline en Group, zei: "We staan momenteel aan de vooravond van een historisch moment met de introductie van vaccins voor de bestrijding van Covid-19. De VAE is toonaangevend op het gebied van het uitrollen van het vaccin en in het vinden van een wereldwijde oplossing voor het welzijn van gemeenschappen met de Dubai Vaccine Logistics Alliance, die belangrijke organisaties samen brengt om de transport van dringend benodigde vaccins over de hele wereld via Dubai te versnellen."

Elke alliantiepartner brengt een specifieke en complementaire reeks capaciteiten in vaccindistributie aan de orde, waardoor we een 360-gradenoplossing kunnen bouwen die de gecombineerde logistieke en infrastructurele voordelen van Dubai als hub benut. Samen zijn we in staat om een grote hoeveelheid vaccindoses tegelijk op te slaan en vaccins binnen 48 uur naar elk punt over de hele wereld te distribueren."

Humanitaire logistiek

International Humanitarian City, 's werelds grootste hub voor humanitaire logistiek die gevestigd is in Dubai, zal een vitale partner zijn in de Dubai Vaccine Logistics Alliance door hun uitgebreide expertise in humanitaire logistiek naar landen met een beperkte infrastructuur. IHC en Emirates SkyCargo zijn al eerder een partnerschap aangegaan voor diverse humanitaire vrachtvluchten en hebben in 2020 ook een MoU ondertekend voor een nauwere samenwerking voor vluchten die humanitaire hulp bieden.

Logistieke operaties

DP World, een leider in wereldwijde supply chain-oplossingen voor havens, terminals en logistieke operaties op elk continent, sluit zich aan bij het initiatief van Dubai om Covid-19-vaccins te transporteren, op te slaan en te distribueren. De logistieke operaties van DP World zullen het inzamelen van vaccins van productielocaties in plaatsen als Europa, de VS en India vergemakkelijken en deze naar luchthavens, zeehavens en dryports vervoeren voor verder transport.

Eerder kondigden DP World en UNICEF ook een partnerschap aan ter ondersteuning van de wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins en aanverwante immunisatievoorraden in lage inkomenslanden. Het nieuwe partnerschap - met een waarde van meerdere miljoenen dollars – is het grootste tot nu toe ter ondersteuning van de leidende rol van UNICEF bij het inkopen en leveren van 2 miljard Covid-19 vaccins en aanvullende vaccinatievoorraden namens de COVAX-faciliteit.

Temperatuurgevoelige geneesmiddelen

Emirates SkyCargo heeft meer dan twintig jaar ervaring met het vervoeren van farmaceutische producten over de hele wereld en heeft een uitgebreide infrastructuur ontwikkeld voor het veilig en efficiënt vervoeren van temperatuurgevoelige geneesmiddelen, waaronder het Covid-19 vaccin.

"Emirates SkyCargo heeft tijdens de Covid-19 pandemie een leidende positie ingenomen voor de distributie van medische benodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen. Onlangs hebben we 's werelds grootste airside-hub voor de opslag en wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins geactiveerd in Dubai South. Met de moderne wide-body vliegtuigvloot, ons netwerk dat meer dan 135 steden op zes continenten bereikt en onze expertise in het afhandelen van farmaceutische vracht, zijn we goed voorbereid om samen te werken met onze partners in de Dubai Vaccine Logistics Alliance om ervoor te zorgen dat dat de Covid-19 vaccins alle uithoeken van de wereld bereiken", aldus Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo.

Dubai Airports

Dubai Airports, exploitant van Dubai International (DXB) en Dubai World Central (DWC), zal bijdragen aan de inspanningen van de nieuwgevormde Dubai Vaccine Logistics Alliance door extra ruimte te bieden op Dubai International (DXB). De hergebruikte vrachtfaciliteiten zullen dienen als opslag voor Covid-19 vaccins die zullen worden vervoerd via de onderling verbonden operaties bij DXB en DWC. In nauwe samenwerking met Emirates SkyCargo en Dubai Health Authority, zal Dubai Airports ervoor zorgen dat de extra capaciteit voor de opslag van vaccins voldoet aan alle wettelijke richtlijnen voor het transport van Covid-19 vaccins, en dat gerelateerde processen worden gestroomlijnd met belanghebbenden en zakenpartners.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions