Clicky


Onderhandelingen Railinfrastructuur cao hervat

Onderhandelingen Railinfrastructuur cao hervat
02-02-2021 13:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De Railinfrastructuur (RIS) cao is sinds de eerste periode van 2020 verlopen. Sinds het derde kwartaal van 2019 zijn de vakbonden al bezig om nieuwe cao afspraken met werkgevers te maken. In oktober 2019 was er op een haar na een akkoord voor de RIS cao. Helaas hebben werkgevers enkele uren voor de start van deze te verwachten finale onderhandeling het overleg afgezegd.

De reden: Stikstof problematiek en PFAS. Vervolgens bleven de afzeggingen en belemmeringen doorgaan nu vooral veroorzaakt door de corona pandemie.

Op woensdag, 27 januari, zijn vakbonden en werkgevers in een virtuele vergadering bij elkaar gekomen voor de eerste cao onderhandeling. Inhoudelijk stond deze eerste onderhandelingsronde voornamelijk in het teken van het toelichten van de cao-voorstellen van de drie vakbonden en werkgevers. Daarnaast hebben de vakbonden een planning gemaakt voor de onderhandelingen. Werkgevers en vakbonden hebben zich als doel gesteld om uiterlijk eind maart een cao-resultaat te kunnen presenteren. De onderhandeling is constructief verlopen.

De volgende (virtuele) overleggen staan gepland voor: vrijdag 19 februari, woensdag 3 maart, woensdag 17 maart en woensdag 24 maart aanstaande.
Het hoofdonderwerp voor het eerstvolgende overleg op 19 februari wordt ‘eerder stoppen met werken’.