Clicky

 'Kansen voor exporteurs in opkomende markten na corona'

'Kansen voor exporteurs in opkomende markten na corona'
02-02-2021 08:44 | Coronacrisis | auteur ANP

AMSTERDAM - Er zijn kansen voor Nederlandse exporteurs in opkomende markten die snel herstellen van de coronacrisis. Het gaat om Chili, Egypte, Senegal, Maleisië en Vietnam, meldt Atradius. Die landen hebben volgens onderzoek van de kredietverzekeraar een gunstige combinatie van een relatief laag aantal coronabesmettingen, een snelle economische groei en een stabiele politieke situatie.

De Chileense economie groeit dit jaar naar verwachting met bijna 5 procent. In de landbouw en de verpakkingsindustrie neemt de vraag naar machines en technologie toe en ook de farmaceutische sector is volgens het onderzoek veelbelovend.

Atradius beschouwt Maleisië en Vietnam als Aziatische landen die interessant zijn voor buitenlandse bedrijven. Maleisië heeft een aantrekkelijk ondernemingsklimaat, een goede infrastructuur en een relatief geschoolde beroepsbevolking en Vietnam is een van de snelst groeiende economieën van de regio. Beide landen zijn volgens de kredietverzekeraar aantrekkelijk voor bedrijven die laaggeschoolde productie uit China willen verplaatsen, waar de lonen stijgen.

In Egypte lijken de vooruitzichten voor de farmaceutische industrie, gas en ICT gunstig. Ook is het land wat betreft hernieuwbare energie een van de regionale koplopers volgens Atradius. In Senegal zijn er volgens het onderzoek goede investeringskansen in de olie- en gasindustrie en in infrastructuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,106
Diesel1,926

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions