Transport Online - Railcatering komt, ook na coronapandemie, niet meer terug

Railcatering komt, ook na coronapandemie, niet meer terug

Railcatering komt, ook na coronapandemie, niet meer terug
01-02-2021 14:27 | Algemeen | auteur Redactie

UTRECHT - De Railcateraars verdwijnen uit de treinen. Om op een gepaste manier afscheid te nemen, krijgt het Railcatering-uniform een plek in de collectie van het Spoorwegmuseum. Vanwege corona was Railcatering sinds maart 2020 tijdelijk stopgezet. Ondanks eerdere initiatieven, zoals de introductie van verse filterkoffie en een nieuw uniform, ziet NS geen mogelijkheden meer om door te gaan met deze treinservice.

Meer dan 14 jaar lang hebben de railcateraars gezorgd voor een bijzondere service in de trein. Ze stapten op reizigers af en zorgden niet alleen voor eten en drinken, maar ook voor een praatje of een glimlach.

Railcateraar Laila overhandigde namens al haar collega’s het uniform aan Evelien Pieterse, conservator van het Spoorwegmuseum: “Het verdwijnen van Railcatering uit de trein is een einde van een tijdperk. Het Spoorwegmuseum heeft net de tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen over eten en drinken op het spoor afgesloten. De kleding van Railcatering was daar te zien, we zijn blij dat we dit nu aan onze mooie collectie uniformen kunnen toevoegen.”

Het Spoorwegmuseum is momenteel gesloten, maar maakt zich op voor een nieuwe tentoonstelling over 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches 'Spoor van Verbeelding'. De tentoonstelling is te zien als we weer open zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen