Clicky

 
Transport Online - Winkels mogelijk volgende week open voor afhalen bestellingen

Winkels mogelijk volgende week open voor afhalen bestellingen

Winkels mogelijk volgende week open voor afhalen bestellingen
01-02-2021 12:00 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Winkels kunnen mogelijk volgende week weer open voor het afhalen van bestellingen. Het kabinet kijkt serieus naar die mogelijkheid, bevestigen Haagse bronnen na een bericht van De Telegraaf.

Een definitief besluit is er nog niet. Met name de vrees voor de Britse coronavariant, die een stuk besmettelijker is dan het oorspronkelijke virus, maakt elke mogelijke versoepeling nu nog erg onzeker.

In de strijd tegen het coronavirus besloot het kabinet medio december alle niet-essentiële winkels te sluiten. Winkeliers zagen daardoor de belangrijke kerstperiode grotendeels aan zich voorbijgaan. Klanten mogen wel spullen bestellen, maar die moeten dan worden thuisbezorgd. Afhalen is niet toegestaan.

Een uitzondering geldt voor bouwmarkten en andere doe-het-zelfwinkels. Daar mogen vooraf bestelde artikelen wel worden afgehaald. Dat geldt ook voor bibliotheken en voor winkels die diervoeding verkopen voor hobbymatig gehouden boerderijdieren, zoals kippen, varkens of geiten.

Het kabinet besloot zondag al dat de basisscholen en de kinderopvang volgende week weer open gaan. Dinsdag wordt gesproken over verdere versoepelingen van de strenge lockdown, en wanneer die in zouden kunnen gaan. Het lijkt er volgens ingewijden op dat de omstreden avondklok volgende week niet wordt verlengd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden