Clicky


 


BLOM opleidingen opent nieuwe heftruck opleidingslocatie in Barneveld

BLOM opleidingen opent nieuwe heftruck opleidingslocatie in Barneveld
01-02-2021 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARNEVELD - BLOM opleidingen opent op 8 februari een nieuwe opleidingslocatie voor heftruckchauffeurs in Barneveld. De landelijk opererende heftruckopleider start in het pand aan de Landweer 7 zowel tweedaagse opleidingen voor beginnende als eendaagse opleidingen voor gevorderde heftruckchauffeurs. Nu bedrijven weer perspectief zien, stijgt ook de vraag naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs.

In de industrie en logistiek wordt bij intern transport volop gebruik gemaakt van heftrucks, maar dat is niet zonder risico’s. Naar schatting vinden jaarlijks 1700 ongevallen met heftrucks plaats, waarvan een handvol met dodelijke afloop. Veelal gaat het om aanrijdingen met voetgangers, maar ook vallende lading, kantelende trucks en van vorken vallende mensen zorgen voor veel slachtoffers. Hoewel bedrijven volgens de Arbowet verplicht zijn om voor ‘voldoende instructie’ van hun heftruckchauffeurs te zorgen, stappen nog altijd veel werknemers zonder enige training of opleiding op een heftruck.

BLOM opleidingen biedt in heel Nederland opleidingen aan voor chauffeurs van heftrucks en aanverwante machines zoals reachtrucks. Die opleidingen vergroten niet alleen de veiligheid van de chauffeurs in het magazijn, maar verhogen ook de productiviteit en verkleinen de kans op schades aan materieel en goederen. Met de opening van een nieuwe vestiging in Barneveld krijgen nu ook heftruckchauffeurs uit deze regio toegang tot deze officieel erkende opleiding.

BLOM opleidingen biedt twee opleidingen aan: een tweedaagse opleiding voor beginnende heftruckchauffeurs en een eendaagse opleiding voor gevorderde chauffeurs. Chauffeurs die de opleiding met goed gevolg doorlopen, ontvangen een certificaat dat vijf jaar geldig is. Voor chauffeurs die na vijf jaar hun certificaat willen verlengen, biedt BLOM opleidingen een herhalingsopleiding van een halve dag aan. De tweedaagse en eendaagse opleidingen starten ’s ochtends voor de files om 7.00 uur en eindigen voor de files om 14.30 uur.

Alle opleidingen onderscheiden zich door de grote focus op de praktijk. Verreweg het grootste deel van de opleiding brengen de deelnemers door op een heftruck onder begeleiding van een ervaren instructeur. Omdat het aantal plaatsen per opleiding beperkt is tot acht, is iedere deelnemer verzekerd van veel persoonlijke aandacht. “De lesstof beklijft het best in de praktijk. Voor wie dat wil, bieden we na de opleiding een interactief traject aan met online video’s, oefeningen en testen, zodat de aangeleerde vaardigheden en competenties behouden blijven”, vertelt Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen.

Met de nieuwe vestiging aan De Landweer in Barneveld beschikt BLOM Opleidingen nu over 21 vestigingen in heel Nederland. Op korte termijn streeft de heftruckopleider naar een landelijk dekkend netwerk met 22 vestigingen. Daarmee kunnen landelijk opererende klanten zoals de meeste grote uitzendbureaus en logistiek dienstverleners in heel Nederland bij één opleidingspartner terecht. “Heftruckchauffeurs kunnen dus altijd terecht bij een opleidingslocatie in de buurt. Bovendien plannen wij de startdata zoveel mogelijk opvolgend. Als de tweedaagse opleiding op donderdag en vrijdag in Barneveld is volgeboekt, kunnen cursisten vaak al op de maandag en dinsdag daarop terecht op onze locatie in Amersfoort of Deventer”, legt Dullaert uit.

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions