Clicky

 
Transport Online - Portugese ziekenhuizen vol, Berlijn en Wenen beloven coronahulp

Portugese ziekenhuizen vol, Berlijn en Wenen beloven coronahulp

Portugese ziekenhuizen vol, Berlijn en Wenen beloven coronahulp
31-01-2021 16:50 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De overbelaste Portugese ziekenhuizen krijgen hulp uit andere Europese landen. Het Duitse leger stuurt medisch personeel en materieel en Oostenrijk heeft beloofd om patiënten over te nemen.

De landen komen in actie na een noodkreet van het Zuid-Europese land. Van de 850 intensivecarebedden die Portugese ziekenhuizen op het vasteland hebben gereserveerd voor coronapatiënten, waren er zaterdag nog maar 7 vrij.

Tijdschrift Der Spiegel berichtte dat het Duitse leger een 27-koppig medisch team wil sturen. Hun missie duurt zeker drie weken. Ook zou Duitsland veldbedden voor patiënten en beademingsapparaten leveren.

711.018 besmettingen

Het Duitse ministerie van Defensie kon die details niet bevestigen. Een woordvoerder zei dat waarschijnlijk begin volgende week meer duidelijk zal worden over waar de hulp precies uit bestaat.

Ook de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft hulp toegezegd. Ernstig zieke Portugese patiënten kunnen per vliegtuig worden overgebracht naar het Alpenland. Er zal nog worden besproken om hoeveel mensen het precies gaat.

Het ruim 10 miljoen inwoners tellende Portugal heeft sinds het begin van de coronacrisis 711.018 besmettingen gemeld. Ruim 12.000 coronapatiënten zijn overleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden