Clicky

 
Transport Online - Noodbevel Amsterdam: aanwezigen moeten Museumplein verlaten

Noodbevel Amsterdam: aanwezigen moeten Museumplein verlaten

Noodbevel Amsterdam: aanwezigen moeten Museumplein verlaten
31-01-2021 16:45 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft zondagmiddag ingegrepen op het Museumplein in Amsterdam. Daar waren volgens de gemeente Amsterdam ongeveer zeshonderd mensen aanwezig die te weinig afstand hielden. Er werd een noodbevel afgekondigd nadat voorwerpen werden gegooid naar agenten die aanwezigen bekeurden. Vanaf 16.00 uur mogen er vanwege het noodbevel mensen worden opgeroepen het Museumplein te verlaten, meldt de gemeente Amsterdam op Twitter.

Door de demonstranten werd veel gejoeld en gescholden. Volgens de gemeente heeft de politie gedoseerd en gefaseerd opgetreden. Bij het uitdelen van boetes werd met voorwerpen naar de politie gegooid. Daarom is het noodbevel afgekondigd.

De gemeente Amsterdam besloot eerder op de middag de demonstratie te ontbinden omdat het te druk is en mensen te dicht op elkaar staan. De hele middag zijn er, behalve de demonstranten van wie er veel hartjes en bloemen bij zich hebben, ook veel agenten op de been, met paarden en busjes. Ook staat er een waterkanon klaar, maar deze is nog niet ingezet.

Het Museumplein en omgeving zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied na de "gewelddadigheden de afgelopen weken en de reële mogelijkheid dat vandaag opnieuw personen met slagwapens naar het plein willen komen en bereid zijn geweld te plegen", meldde de gemeente eerder zondag.

Afgelopen zondagen was het plein het strijdtoneel van gewelddadigheden. Voor deze zondag was geen demonstratie aangemeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Foto's

  Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

  Rijverboden

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,089
  Diesel1,753

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions