Clicky


'Miljoenencontract Messi heeft Barcelona geruïneerd'

'Miljoenencontract Messi heeft Barcelona geruïneerd'
31-01-2021 12:34 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Het miljoenencontract van Lionel Messi heeft de Spaanse topclub FC Barcelona in grote financiële problemen gebracht. Dat schrijft de Spaanse krant EL Mundo, die zondag de bedragen die de Argentijnse spits ontvangt openbaarde. Volgens EL Mundo heeft dat megacontract de Catalaanse club 'geruïneerd'.

Barcelona zit diep in de schulden. Dat was al bekend via onder ander de Spaanse sportkrant Marca. Die meldde begin deze week dat de club op korte termijn 730 miljoen euro aan openstaande schulden moet betalen. Barcelona, de club waar Ronald Koeman trainer is en Frenkie de Jong een van de sterspelers, zou 266 miljoen euro bij banken hebben openstaan. Voetballers zouden nog 164 miljoen aan salaris tegoed hebben.

El Mundo beweert dat de schuldenlast in totaal meer dan 1 miljard euro is en dat het contract van Messi daar een belangrijke oorzaak van is. De Argentijn verlengde in 2017 zijn verbintenis die komende zomer afloopt. De deal omvat een jaarsalaris van 138 miljoen euro, 115 miljoen euro tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen. Volgens de krant heeft Messi al 92 procent van de inkomsten uit die megadeal opgestreken, zijnde een bedrag van ruim 511 miljoen euro.

Juridische stappen

Barcelona betreurde in een verklaring op de website de publicatie in El Mundo en kondigde juridische stappen aan tegen de krant. "FC Barcelona ontkent categorisch elke verantwoordelijkheid voor de publicatie van dit privédocument en zal juridische stappen ondernemen tegen El Mundo om de schade te verhalen die publicatie van dit contract mogelijk veroorzaakt", aldus de club.

Barcelona sluit af met een steunbetuiging aan de topscorer. "FC Barcelona spreekt zijn absolute steun uit voor Lionel Messi, vooral in het licht van elke poging om zijn imago in diskrediet te brengen en om zijn relatie met de club waar hij waar hij de beste speler ter wereld en in de voetbalgeschiedenis is geworden, te schaden."