Clicky

 
Transport Online - Kickbokser Rico Verhoeven naar finale na winst op Hesdy Gerges

Kickbokser Rico Verhoeven naar finale na winst op Hesdy Gerges

Kickbokser Rico Verhoeven naar finale na winst op Hesdy Gerges
30-01-2021 23:34 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Kickbokser Rico Verhoeven heeft zich voor de finale van een viermanstoernooi in een leeg Rotterdam Ahoy geplaatst. De regerend wereldkampioen in het zwaargewicht was in drie ronden te sterk voor de Amsterdammer Hesdy Gerges. Alle juryleden wezen hem na drie ronden van 3 minuten als winnaar aan.

Verhoeven vecht later op zaterdag om de toernooiwinst tegen Tarik Khbabez. De Hagenaar, uitkomend voor Marokko, moest diep gaan in zijn gevecht met de in de Amsterdam geboren Levi Rigters. Maar ook hij werd na drie ronden als winnaar aangewezen.

De 31-jarige Verhoeven is als sinds 2014 wereldkampioen in het zwaargewicht. Hij zou zijn titel eigenlijk voor de tiende keer tegen Jamal Ben Saddik verdedigen, maar de Marokkaanse Belg meldde zich vorige week af met een rugblessure.

Vervolgens zette kickboksorganisatie Glory snel een viermanstoernooi in elkaar. Verhoeven hoeft zijn wereldtitel niet op het spel te zetten in een leeg Rotterdam Ahoy. Maar een nederlaag tegen Gerges, Rigters of Khbabez zou voor hem wel gezichtsverlies betekenen.

Verhoeven en Gerges zijn bepaald geen vrienden. Ze botsten ruim een jaar geleden met elkaar tijdens een persconferentie van het laatste gevecht tussen Verhoeven en Badr Hari in een uitverkocht Gelredome. Gerges stelde dat Badr Hari beter was totdat hij een enkelblessure opliep en dat viel helemaal verkeerd bij Verhoeven. "Jij moet je mond houden en gewoon je handschoenen aantrekken", schreeuwde de Brabander. "Dan sla ik jou ook de hele ring door. Ik heb je al twee keer verslagen, jij bent voorlopig niet aan de beurt. Ga in een hoekje zitten en lekker met jezelf bezig zijn, aandachtszoeker."

De 36-jarige Gerges had slechts 10 dagen om zich op het gevecht met Verhoeven voor te bereiden. Hij hield het drie ronden vol, maar kon Verhoeven nauwelijks pijn doen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions