Transport Online - Vanaf 2 maart geen vrachtwagens meer over de eeuwenoude grachten Utrechtse binnenstad

Vanaf 2 maart geen vrachtwagens meer over de eeuwenoude grachten Utrechtse binnenstad

Vanaf 2 maart geen vrachtwagens meer over de eeuwenoude grachten Utrechtse binnenstad
29-01-2021 08:55 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

UTRECHT - De werven in de Utrechtse binnenstad zijn een rijksmonument en belangrijk erfgoed. Om dit erfgoed te behouden en beschermen werkt de gemeente aan een nieuw plan van aanpak, het Programma Wervengebied. In het kader van dit programma neemt de gemeente extra maatregelen om zwaar verkeer op de grachten te weren.

Huidige maatregelen niet afdoende

De huidige aslastbeperking van maximaal twee ton blijkt niet voldoende om te voorkomen dat er zwaar verkeer over de grachten met werfkelders rijdt. Om beter te kunnen handhaven, stelt de gemeente daarom vanaf 2 maart een vrachtwagenverbod in. Dit verbod wordt kenbaar gemaakt door borden aan het begin van grachten.

Aanvullend hierop komen er vanaf maart breedtebeperkingen op een aantal locaties, zodat vrachtwagens niet meer over de betreffende grachten kunnen rijden. De locaties van de breedtebeperkingen kunnen nog veranderen, omdat de gemeente samen met de omwonenden hierin een definitieve keuze gaat maken.

Toezicht en handhaving

De afdeling toezicht en handhaving is verantwoordelijk voor het naleven van het vrachtwagenverbod. Meldingen van vrachtwagens die het verbod negeren kunnen aan deze afdeling doorgegeven worden via telefoonnummer is 06-38621496. Het overtreden van het verbod kost de chauffeur 95 euro.

Om welke grachten gaat het?

De maatregelen hebben betrekking op de Oudegracht, Nieuwegracht, Plompetorengracht, Drift en de Kromme Nieuwegracht (al vrachtwagenverbod sinds december 2019)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen