Clicky

 
Transport Online - Nederlandse luchtruim weer open voor Boeing 737 MAX

Nederlandse luchtruim weer open voor Boeing 737 MAX

Nederlandse luchtruim weer open voor Boeing 737 MAX
28-01-2021 17:32 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het Nederlandse luchtruim is weer geopend voor Boeing toestellen van het type 737 MAX. Minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) heeft dat besloten op advies van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Europese luchtvaartautoriteit EASA. EASA heeft aangekondigd om alle operaties met de Boeing toestellen in Europa toe te staan.

EASA heeft op 27 januari 2021 een definitieve luchtwaardigheidsaanwijzing vastgesteld en de luchtvaartautoriteiten in de afzonderlijke lidstaten daarvan in kennis heeft gesteld.

In Nederland heeft luchtvaartmaatschappij TUI fly drie Boeings van dit type in gebruik. Zodra de aanpassingen aan de vliegtuigen en de operationele procedures zijn doorgevoerd kan de Boeing 737 MAX worden ingezet. De ILT ziet toe op de juiste implementatie van deze maatregelen zoals genoemd in de luchtwaardigheidsaanwijzing.

TUI zal allereerst, na goedkeuring van de ILT, een zogenaamde Operational Readiness Flight uitvoeren zonder passagiers. TUI heeft momenteel deze vlucht gepland in maart 2021, na goedkeuring van de ILT. Uitvoering van deze vlucht komt overeen met een reguliere Maintenance Check Flight na groot onderhoud. De eerste commerciële vlucht zal gepland worden door TUI, rekening houdend met de ontwikkelingen van de huidige epidemiologische situatie en de dan geldende reisadviezen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden