Transport Online - Drie nieuwe MAN TGL brandweervoertuigen voor Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek

Drie nieuwe MAN TGL brandweervoertuigen voor Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek

Drie nieuwe MAN TGL brandweervoertuigen voor Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek
28-01-2021 11:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Onlangs heeft de Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek drie nieuwe MAN TGL bakwagens in gebruik genomen. Met de inzet van deze voertuigen zet de Veiligheidsregio een volgende stap in duurzaam vervoer van en naar incidenten.

Om de blusvoertuigen tijdens een incident zo goed mogelijk te ondersteunen werd bij verschillende truckmerken een uitvraag gedaan voor een drietal nieuwe voertuigen voor logistieke inzet. Roordink Bedrijfswagens kwam met haar aanbieding van de drie TGL bakwagens, voorzien van eigen Roordink carrosserie en vele opties met een hoge toegevoegde waarde, als beste uit de bus.

De 12-tons bakwagens zijn voorzien van de nieuwste technologieën en een 190 pk duurzame Euro 6d motor. De chauffeurs zullen een comfortabele rit ervaren, want de voertuigen zijn uitgevoerd met een soepel schakelende MAN Tipmatic automatische versnellingsbak, luxe chauffeursstoel en een in hoogte en hoek verstelbaar stuur. Door het gemonteerde 360° OmniVue HD camerasysteem heeft de chauffeur optimaal zicht tijdens het wegrijden en manoeuvreren op lastige plaatsen.

De carrosserie afdeling van Roordink bestaat uit specialisten met ruim 30 jaar ervaring. Die ervaring is terug te zien in de extra opties die aangeboden zijn. Hierbij valt te denken aan de kantelbare trap die gemonteerd is bij de laadbak. De ingeklapte trap vormt één geheel met de zijafscherming, maar uitgeklapt zorgt hij ervoor dat de materialen makkelijk en snel toegankelijk zijn in situaties waarin snel handelen vereist is.

‘’Nadat MAN-dealer Roordink de voertuigen aan de Veiligheidsregio had overgedragen zijn de voertuigen verder afgebouwd door onze eigen Technische Dienst. Onder andere de optische en geluidssignalen zijn door onze medewerkers gemonteerd’’, vertelt Arne Koops, werkzaam bij de Technische Dienst.

De voertuigen zullen worden ingezet om bij een incident alle nodige middelen ter plaatse te brengen. Hierbij kan gedacht worden aan volle ademluchtflessen en schone bluspakken. Met de ingebruikname van deze voertuigen is de Veiligheidsregio klaar om incidenten snel en efficiënt op te lossen.

Foto's

 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
 • J.Roeland
  AHLMANN
 • J.Roeland
  Brandweer West en Midden Brabant.
 • J.Roeland
  Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen