Transport Online - MSC heeft ruim 3,4 miljoen euro schadevergoeding betaald voor containerramp MSC Zoë

MSC heeft ruim 3,4 miljoen euro schadevergoeding betaald voor containerramp MSC Zoë

MSC heeft ruim 3,4 miljoen euro schadevergoeding betaald voor containerramp MSC Zoë
28-01-2021 09:37 | Incidenten | auteur Redactie

DEN HAAG - Rederij MSC heeft 3.421.568 euro betaald aan schadevergoeding na de containerramp in januari 2019. Dat meldt minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Het containerschip de MSC Zoë verloor toen een groot aantal containers waarvan de inhoud op de Waddeneilanden en de Friese kust terechtkwam.

De minister meldt donderdag 28 januari 2021, twee jaar na de containerramp, in een brief aan de Kamer dat zij overeenstemming heeft bereikt met rederij MSC over de afhandeling van de schade door de containerramp. Volgens de minister is het geld inmiddels overgemaakt door MSC.

Het betaalde bedrag bestaat uit de vergoeding van de kosten die het rijk en andere partijen hebben gemaakt bij het bestrijden van deze containerramp en tevens uit lump sum betalingen voor kosten die mogelijk in de toekomst nog kunnen ontstaan omdat met de bergingsoperatie niet alle verloren lading kon worden opgeruimd.

De minister voegt er nog aan toe dat zij zich ervan bewust is dat de containerramp met de MSC Zoë grote impact heeft gehad op het Waddengebied, op de bewoners en op iedereen die dit gebied een warm hart toedraagt. "Er is door vele partijen een enorme inzet gepleegd om de verloren lading op te sporen en op te ruimen en om de gevolgen van het verlies van de containers zo veel mogelijk te beperken. Al deze inspanningen kunnen de gevolgen niet volledig ongedaan maken maar het is wel mogelijk gebleken om de gemaakte, de nog te maken kosten en het risico op milieuschade voor rekening te brengen van de partij die voor de containerramp verantwoordelijk is", besluit van Nieuwenhuizen haar brief.

Foto's

 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
 • J.Roeland
  KERSTENS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions