Clicky

 
Transport Online - 'Brand in theater in Rotterdamse Plaswijckpark aangestoken'

'Brand in theater in Rotterdamse Plaswijckpark aangestoken'

'Brand in theater in Rotterdamse Plaswijckpark aangestoken'
27-01-2021 23:41 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De brand in het Rotterdamse pretpark Plaswijckpark is waarschijnlijk aangestoken. De politie onderzoekt een filmpje dat online circuleert waarop te zien is dat er brand wordt gesticht bij een gebouw, waarvan het vermoeden bestaat dat dit het theater is dat woensdagavond in vlammen opging.

Een woordvoerder van de politie laat weten op zoek te zijn naar de maker en de verspreider van het filmpje. Want die heeft volgens hem "wat uit te leggen". Vooralsnog is niemand aangehouden.

De brand brak in de loop van de avond uit. Door het rieten dak van het gebouw greep het vuur snel om zich heen. Ook kwam er veel rook vrij en was er stankoverlast. De brandweer meldde al gauw dat het gebouw niet meer te redden was en probeerde het vliegvuur dat van de brand afkwam te bestrijden. Rond 21.30 uur was de brand onder controle.

Volgens een zegsman van de brandweer waren voor zover bekend geen mensen in het gebouw. Plaswijckpark is een binnen- en buitenspeeltuin en ligt in het noorden van Rotterdam, in Hillegersberg.

Het park zegt op Facebook te worden overspoeld met steunbetuigingen. "Daar zijn wij jullie erg dankbaar voor." In het theatergebouw zat onder meer een horecagelegenheid. "Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen en de dieren zijn in veiligheid gebracht", laat het park verder weten. "We zullen, wanneer er meer duidelijkheid is, jullie natuurlijk een update geven."

Op internet is er een doneeractie gestart voor het familiepretpark. Daar is rond 23.30 uur al meer dan 28.000 euro mee opgehaald. De initiatiefnemer laat weten dat in het theater diverse voorstellingen werden gegeven. "Maar voor veel kinderen was het ook een plek waar ze met de blauwe blokken hun creativiteit kwijt konden. Het was ook een plek waar kinderen rustig konden luisteren naar een verhaal wat met passie voorgelezen werd rondom de kinderboekenweek en andere educatieve dagen!"

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden