Clicky

 
Transport Online - 15 ton kleding foutief geladen: rijverbod en 1.700 euro boete [+foto's]

15 ton kleding foutief geladen: rijverbod en 1.700 euro boete

15 ton kleding foutief geladen: rijverbod en 1.700 euro boete [+foto's]
27-01-2021 16:12 | Overtredingen | auteur Redactie

WETTERAU - Donderdagochtend viel een Poolse trekker met oplegger die over de Duitse A5 reed bij de politie op door zijn uitpuilende zeilen. Daarop besloot de politie de combinatie te controleren.

De chauffeur was onderweg van het Rhein-Main-gebied naar de Lüneburger Heide. De trailer was geladen met oude kleding. In totaal meer dan 15 ton. Deze zou moeten zijn geladen in zogenaamde BigBags, althans volgens de vrachtdocumenten. Bij het in de trailer kijken werden geen grote BigBags gezien en bij het openen van de laadklep dreigde de lading uit de trailer te vallen.

Blijkbaar was de kleding in de trailer gepropt en vervolgens niet gezekerd waardoor het gewicht van de kleding tegen de buitenste zeilen drukte. Hierdoor was het voertuig breder dan is toegestaan.

De politie verbood de chauffeur om verder te rijden. Pas wanneer de lading goed is gezekerd en de overtollige breedte is weggewerkt mag de chauffeur weer verder rijden, meldt de politie donderdagmiddag.

Daarnaast heeft de chauffeur, tevens eigenaar van het bedrijf, een boete van 1.700 euro gekregen vanwege oneerlijke concurrentie.

"Deze hoge boete en de verloren tijd die nodig was om de overtredingen te verhelpen, zullen de verantwoordelijken hopelijk laten inzien dat regelovertredingen niet de moeite waard zijn en de snelwegen weer een beetje veiliger maken", aldus de politie in een reactie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions