Clicky

 
Transport Online - Twee maanden cel voor relschopper die politie bekogelde

Twee maanden cel voor relschopper die politie bekogelde

Twee maanden cel voor relschopper die politie bekogelde
27-01-2021 15:21 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 19-jarige Hagenaar is veroordeeld tot twee maanden celstraf omdat hij op maandagavond 25 januari in de Haagse Hobbemastraat een steen tegen het raam van een politiebusje had gegooid. De jongen was ter plekke aangehouden en zat sindsdien vast. Hij kon van de supersnelrechtzitting meteen door naar de gevangenis.

Het bewijs was helder. De jongen was door verschillende politiemensen herkend toen hij de steen gooide. De verdachte bekende dan ook. “Ik weet niet wat me bezielde”, zo verontschuldigde hij zich. De Hagenaar maakte deel uit van een groep jongeren die de politie met stenen en andere zaken bekogelde.

De officier van justitie eiste drie maanden cel. Hij wees erop dat openlijk geweld tegen hulpverleners extra zwaar bestraft dient te worden, juist ook in coronatijd. De politie wordt ingezet om de avondklok te handhaven. Die dient er weer toe om besmettingen te helpen voorkomen en zo de zorg te ontlasten.

Tegen de politierechter zei de jongen dat hij zich door de groep had laten meeslepen. Maar die ging daar niet in mee: “U had afstand kunnen en moeten nemen”. Zij veroordeelde de Hagenaar tot twee maanden cel. De parketpolitie voerde de jongen af richting de gevangenis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden